Amendă de 60.000 pentru afectarea ecosistemelor acvatice

Acum câteva zile vă aduceam la cunoștință un fapt de poluare a mediului petrecut pe raza orașului Năvodari. Mai exact, pe plaja cunoscută sub numele de  Mackerel Beach, un furtun de incendiu  a fost întins de la o construcție până la buza mării, unde apa reziduală se devărsa direct în mare. La acel moment, colega noastră, Sondra Sandu a sesizat Garda de Mediu. Vă prezentăm în continuare răspunsul primit din partea instituției.

Urmare a solicitării dumneavoastră, înregistrată la Comisariatul Județean Constanța al Gărzii Naționale de Mediu cu nr. 356/ICJCT/07.02.2018, vă comunicăm următorele:

Pentru verificarea aspectelor reclamate cu privire la deversarea de ape reziduale în Marea Neagră, comisarii din cadrul Gărzii de mediu-Comisariatul Județean Constanța s-au deplasat în localitatea Năvodari, cartierul ”Depozite”, constatând că de pe terenul aparținănd unei societăți comerciale, s-a realizat pomparea de ape de infiltrație, pe nisipul plajei din zonă.

S-a impus măsura interzicerii evacuării apelor din infiltrații pe plajă.

Întrucât acțiunea exercitată poate conduce la afectarea ecosistemelor acvatice, executantul lucrărilor a fost sancționat contravențional cu amendă în cuantum de 60.000 lei.

Aspectele reclamate rămân în atenția Gărzii Naționale de Mediu.

Redactor: Sondra Sandu