Ambulanță în misiune, blocată în trafic

O ambulanță aflată în misiune cu semnalele acustice și luminoase în funcțiune a fost blocată  în trafic de un șofer nepăsător din Constanța. Polițiștii constănțeni s-au autosesizat și îl caută pe conducătorul autovehiculului.

Incidentul a avut loc pe o stradă din Constanța, acolo unde un echipaj medical al Serviciului Județean de Ambulanță se afla în misiune. Acesta transporta un caz de urgență de gradul 2 din Portul Constanța către Spitalul Județean. O asistentă aflată în autospecială a surprins cu telefonul mobil nepăsarea șoferului care voia să facă stânga într-o intersecție chiar dacă în spatele lui se afla ambulanța în misiune.

“După ce ne-a tăiat fața de pe o bandă pe cealaltă fără să țină cont de faptul că autospeciala SAJ se afla in misiune, ne-a blocat la propriu banda de circulație, nu înainte de a ne indica cu mâna pe geam că nu-i pasă că ‘cerșim’ prioritate de trecere. Repet. Ne aflam în misiune cu semnale luminoase și acustice in funcțiune”, a scris pe Facebook asistenta.

Chiar dacă ambulanțierul îi făcea numeroase semnale să-i dea prioritate, șoferul a continuat să blocheze intersecția.  O ambulanță cu semnalele sonore și luminoase pornite poate însemna uneori că cineva se zbate între viață și moarte sau că echipajul trebuie să ajungă de urgență să acorde primul ajutor.

“Nu îți doresc dragă șoferule decât atât: să fii sănătos tu și cei dragi tie și să nu ai vreodată nevoie de un echipaj mobil de urgență! Sau poate ți-ar fi de ajutor o solicitare către noi…probabil doar atunci vei înțelege cât este de important să oferi prioritate ambulanței în trafic”, a încheiat asistenta în postarea de pe rețeaua de socializare.

Reprezentanții IPJ Constanța au declarat că se fac verificări pentru identificarea conducătorului auto și luarea măsurilor legale. De asemenea, acțiuni privind sancționarea șoferilor neatenți sau grăbiți în trafic sunt organizate periodic de polițiștii constănțeni.

Redactor: Cristina Niță