Ambasadorul Statelor Unite în România, Mark Gitenstein, efectuează astăzi o vizită în judeţul Constanţa (VIDEO)

Ambasadorul Statelor Unite în România, Mark Gitenstein, efectuează astăzi o vizită în judeţul Constanţa.

El s-a întâlnit cu reprezentanţii cultului musulman, cărora le-a făcut o donaţie de cărţi pentru biblioteca muftiatului, cu ocazia postului cultic din luna Ramazan. Tot astăzi, ambasadorul se va deplasa în localitatea Hagieni pentru a împărți alimente musulmanilor.

Nu este pentru prima dată când ambasadorul Americii la Bucureşti vine la Constanţa pentru a se întâlni cu musulmanii de aici. Anul trecut, în timpul postului din vară, Mark Gitenstein a fost în vizită la Constanța pentru 2 zile. În cadrul vizitei la muftiat de vineri, excelența sa a donat o colecție de opere clasice, americane și o selecție de cărţi despre istoria și legislația islamului.

Ambasadorul și-a mainfestat constant interesul față de cultura musulmană dar și față de comunitate. Nu este niciun secret faptul că,  de câțiva ani, ambasadorul participă la cina de iftar alături de reprezentanții comunității musulmane.

În cadrul discursului său, ambasadorul a ţinut să reamintească rolul crucial jucat de musulmani în dezvoltarea civilizaţiei occidentale.

Întrebat ce părere are de situația politică din România, abasadorul a spus că atitudinea Statelor Unite este una neutră atâta timp cât referendumul se organizează conform legislației.

Vizita reprezentantului Statelor Unite  se va încheia cu o deplasare în satul Hagieni, Aici, ambasadorul va lua parte la o donaţie de alimente pentru musulmanii nevoiași.

Reporter: Camer Negip ; Imagine: Matei Ghioc