Ambasadorul Israelului la Palatul Victoria

Prim-ministrul Viorica Dăncilă a primit-o astăzi pe Tamar Samash, ambasadorul Statului Israel la București, la Palatul Victoria. Cei doi oficiali au evocat legăturile tradiționale de prietenie dintre cele două țări și au evidențiat nivelul excelent al cooperării dintre România și Statul Israel.

Ambasadorul Statului Israel la București, Tamar Samash, a avut o întâlnire oficială cu prim-ministrul Viorica Dăncilă. În cursul discuțiilor, a fost reliefată importanța simbolică a anului 2018 pentru dinamica relațiilor bilaterale: anul acesta, Statul Israel aniversează 70 de ani de la crearea sa, se împlinesc 70 de ani de relații diplomatice neînterupte româno-israeliene, iar România sărbătorește centenarul Marii Uniri.

În cadrul convorbirilor, a fost pus accentul pe diversificarea cooperării economice și sectoriale, în perspectiva reluării dialogului politic la nivel guvernamental.  A fost abordată, de asemenea, posibilitatea încheierii unui parteneriat România-Israel în domeniul noilor tehnologii, cu accent pe sectoarele energie, agricultură sustenabilă, securitate cibernetică și inovații antreprenoriale pentru domenii high-tech.

A fost remarcat un interes crescut din partea ambelor părți pentru investiții în domeniul medical, extinderea cooperării în domeniul farmaceutic și pentru crearea de centre regionale de radio-terapie. Domeniul turismului, în special cel balneoclimateric, a fost, de asemenea, evidențiat ca fiind ofertant pentru investitorii israelieni, se arată în comunicatul oficial al Guvernului României.

Redactor: Isabela Boantă