”Ambasadori în Portocaliu” în România

Campania promovată de Organizația Națiunilor Unite care susține lupta împotriva violenței asupra femeilor și-a găsit ecou și în România. Acțiunea ”Ambasadori în Portocaliu” a fost lansată de Ambasada Franței la București, împreună cu alte peste 10 reprezentanțe diplomatice din orașul de pe Dâmbovița.

Demersul lansat de Organizația Națiunilor Unite ce vizează lupta împotriva oricărei forme de violențe exercitată asupra femeilor are susținători și în România. Inițiatoarea acestei acțiuni în țara noastră, Ambasada Franței, a conturat debutul din 25 ianuarie al campaniei ”Ambasadori în Portocaliu” printr-un discurs despre violența domestică și implicațiile acestui tip de agresiune.

Acestui demers i s-au alăturat alte peste 10 reprezentanțe diplomatice din București.

Campania se va derula pe tot parcursul anului 2018 și va fi marcată în ziua de 25 a fiecărei luni, omagiind astfel Ziua Internațională pentru Eliminarea Violenței asupra Femeilor din 25 noiembrie.

Fiecare ambasador sau ambasadoare își va arăta susținerea printr-un discurs adresat public sub forma unui videoclip, care va fi postat pe site-ul oficial sau rețelele de socializare ale ambasadei respective.

Cea care a deschis seria acestor alocuțiuni a fost ambasadoarea Franței în România, Michele Ramis, care a mai declarat:

Obiectivul acestei campanii este de a face cunoscute publicului, într-un mod mai vizibil, consecințele negative ale violenței asupra femeilor și de a încuraja demersurile care sprijină eliminarea acestei agresiuni.

Redactor: Mihaela Țânțaru