Amazon ”declară război” Apple prin noua linie de tablete și e-readere Kindle

Amazon a dezvăluit o nouă linie de e-readere și tablete Kindle încercând astfel să zdruncine dominația Apple cu tableta iPad. Retailer-ul a prezentat noile device-uri joi, acestea având prețuri cuprinse între 69 și 599$ în cazul vârfului de gamă Kindle Fire HD, toate fiind susținute de magazinul online al Amazon, care oferă peste 22 de milioane de filme, show-uri de televiziune, melodii, aplicații, jocuri, cărți și reviste.

”Nu a fost o prezentare de produs cât a fost o declarație de război. Este clar că Amazon vrea să atragă clienții Apple. Amazon nu mai este în acest moment o companie care poate fi ignorată de Apple”, a declarat analistul Michael Gartenberg, din cadrul firmei de cercetare media Gartner Inc. Amazon a câștigat 2,1 procente joi, la închiderea bursei din New York, considerat un record de creștere.

Pentru a atrage utilizatorii Apple, Amazon se bazează pe Kindle prin care speră să își vândă filmele digitale, cărțile și muzica. Totuși, în curând compania se va confrunta cu o concurență serioasă din partea Apple, care va introduce în curând o tabletă iPad de dimensiuni mai mici.

Noua linie de produse, denumită Kindle Fire HD, include un model cu display de 7 inch, care costă 199 dolari sau 249, un altul cu ecran de 8,9 inch pentru suma de 299 sau 369 dolari și o versiune 4G de 499 sau 599 dolari. Prețurile depind de capacitatea memoriei ficărui device.
Tabletele Fire HD au un preț de pornire de 299 dolari, ecrane mai mici decât iPad-ul, sunt subțiri, oferă o memorie asemănătoare și un sistem de operare mai robust pentru un preț mai mic.
Tabletele Kindle Fire HD au aplicații speciale construite de Skype și de Facebook Inc., operatorul celei mai mari rețele de socializare din lume. De asemenea, noile produse Kindle includ camere frontale pentru apeluri video, Bluetooth și difuzoare stereo cu sunet Dolby Digital Plus. În plus, dispun de două antene pentru o cât mai bună conectivitate wireless.