Alternativă de a petrece timpul liber pentru tinerii din Năvodari

Este vorba de arte marţiale şi tehnici de autoapărare clasice. În doar trei luni , aceste antrenamente au reuşit să atragă zeci de tineri şi copiii care doresc să înveţe în primul rând să se apere şi să-şi menţină condiţia fizică. Cursurile se desfăşoară de patru ori pe săptămână şi sunt gratuite.

Cu asta îşi ocupă timpul liber zeci de tineri şi copii din oraşul Năvodari. Cei care au ales să frecventeze aceste cursuri o fac pentru siguranţa lor, pentru a învăţa tehnici de autoapărare sau pentru a-şi menţine condiţia fizică. Este vorba de kick boxing, MMA şi tehnici clasice de autoapărare în orice fel de situaţii. În ciuda faptului că multe persoane nu văd cu ochi buni acest sport , instructorii  susţin că  aceste antrenamente nu fac altceva decât să le ofere  încredere în sine dar şi siguranţă participantilor.

În Năvodari aceste cursuri au început în urmă cu trei luni. Dacă începutul a fost cu doar trei persoane, acum, la antrenamente vin zeci de tineri şi copii iar antrenorii îi pot pregăti chiar şi pentru competiţii.

Pe lângă tehnicile de kickboxing şi MMA, cursanţii pot învăţa şi tehnici de autoapărare.

Mulţi dintre cei care frecventează aceste antrenamente susţin că o fac pentru a învăţa să se apere dar şi pentru condiţia fizică.

Chiar dacă este un sport mai dur, sunt şi fete care doresc să înveţe să se apare, ba chiar să participe şi la campionate.

Chiar dacă are doar 10 ani, Mihaela este conştientă cât de important este să faci un sport.

Cu sprijinul primăriei Năvodari, cursurile sunt gratuite.

Antrenamenteşe au loc în fiecare luni şi miercuri la ora 18:30 la Şcoala nr. 2 din Năvodari iar sâmbătă la ora 12:00 şi duminică la ora 13:00 la Sala mare de Sport.

Reporter: Paula Moroi ; Imagine: Victor Nita

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.