Alte ninsori

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis noi avertizări de cod galben și portocaliu de ninsori pentru județele din toată țara, în intervalul  12 februarie, ora 18.00 – 14 februarie, ora 14.00. În prima parte a intervalului, judeţul Constanţa nu intră sub incidenta atenţionărilor. Codul galben este valabil pentru judeţele din partea de centru, sud şi est a ţării, iar cel portocaliu doar pentru partea de sud est. În aceste zone va ninge abundant, mai ales în Gorj, Vâlcea, Olt, Caras severin, Mehedinţi şi Dolj. Aici, Se va depune strat nou de zăpadă, ce va depăsi local 30 cm.

Ninsorile abundente vor afecta județul Constanța, în perioada 13-14 februarie, orele 12,00 – 02,00. Va ninge abundent, iar vântul va avea intensificări cu viteze la rafală de până la 55 km/h. Se va depune strat de zăpadă, ce va depăşi local 30 cm şi izolat 50 cm. În aceeaşi perioadă se menţine şi codul galben pentru 11 judeţe din centrul, estul şi vestul ţării. Şi aici va ninge şi vântul va avea intensificari cu viteze la rafala de pana la 30 – 40 km/h, temporar viscolind si spulberand zapada.

Cea de-a treia avertizare intră în vigoare de pe 14 februarie, ora 02.00 până pe ora 14.00 a aceleaşi zi. În acestă perioadă, in Muntenia, Dobrogea si sudul Moldovei, va ninge iar vântul va avea intensificări cu viteze de până la 60 – 70 km/h, temporar viscolind şi spulberând zăpada. Se va depune strat nou de zăpadă, ce va depăşi local 30 cm. De luni,  este posibil să intră în vigoare alte noi avertizări de cod galben şi portocaliu.

Redactor: Doina Sârbu