Alte atacuri ale Iranului

Riposta Iranului împotriva Statelor Unite din noaptea de marți spre miercuri nu s-a soldat cu victime omenești în rândul militarilor americani iar pagubele suferite de armata SUA au fost minime. Declarația a fost făcută de liderul de la Casa Albă, Donald Trump.

Însă, riposta Iranului a continuat! La 24 de ore după ce Teheranul a lansat 22 de rachete asupra a două baze militare din Irak, Ain al-Assad şi Erbil, unde staţionau soldaţi americani, mai multe explozii s-au auzit în centrul Bagdadului. Chiar înainte de miezul nopții de miercuri spre joi două rachete s-au abătut asupra Zonei Verzi din capitala Irakului, unde se află ambasada americană. Exploziile au fost urmate de urlete ale sirenelor de securitate din Zona Verde.

A fost al treilea atac asupra Zonei Verzi după ce o dronă americană l-a ucis vineri pe generalul iranian Qassem Soleimani la Bagdad.

Un avertisment drastic a fost făcut de către un comandant al Gardienilor Revoluţiei, armata de elită a regimului iranian. Acesta a declarat că Teheranul va recurge la o ”răzbunare şi mai dură” după ce Iranul a lansat atacuri cu rachete asupra unor ţinte în Irak, ca represalii pentru uciderea la Bagdad, a generalului iranian Qassem Soleimani.

Afirmațiile acestuia au fost făcute după ce preşedintele american Donald Trump a spus miercuri că Iranul ”pare să dea înapoi” după atacul cu rachete asupra unor baze militare din Irak în care nu a fost rănit niciun soldat american.

Suveranul Pontif şi-a exprimat joi îngrijorarea în legătură cu riscurile unui conflict la scară mai largă, în condiţiile creşterii tensiunilor între Iran şi Statele Unite.

În faţa ambasadorilor Sfântului Scaun, reuniţi la Vatican pentru ceremonia tradiţională a depunerii jurământului, Papa Francisc a cerut o implicare mai mare a comunităţii internaţionale pentru pace în Orientul Mijlociu.

Redactor: Mihaela Țânțaru