Altă ninsoare, aceleași probleme

Iarna face ce vrea pe șoselele din sudul tarii: zăpada și vântul au răsturant un TIR pe Autostrada Soarelui și au blocat alte câteva între nămeți. Sudul țării și Dobrogea se află sub o avertizare de cod galben de vreme rea. Ultima informare vine de la meteorologi : codul galben de vânt și zăpadă spulberată se prelungește până mâine la ora 10.00. Temperaturile vor fi negative atât pe timpul zilei cât și pe timpul nopții. 

Codul Galben pentru județul Constanța a fost prelungit până mâine, când va ninge mai moderat. Însă nu scăpăm de viscol. Vântul va bate în continuare la rafală cu 45-55 de kilometri la oră. Niciun drum nu a fost închis, marți, însă au fost zone în care circulația s-a desfășurat în condiții de iarnă. Probleme au fost și pe Autostrada Soarelui pe sensul de mers de la București către Constanța. La kilometrulm 28 un autotren s-a rasturnat.

Pe Autostrada 2 între Fundulea şi Lehliu, vizibilitatea a fost sub 100 de metri, iar între Lehliu şi Drajna câmpul vizual a scăzut sub 50 de metri din cauza viscolului. Pe parcursul întregii zile s-a acționat și s-a împrăștiat material antiderapant atât pe Autostrada A2, cât și pe A4. Alte drumuri afectate de codul galben sunt DN22 Constanța – Tulcea și DN2A Constanța – Hârșova – unde deplasarea mașinilor s-a desfășurat cu un antemergător și un utilaj de deszăpezire; Pe DN2A Constanța – Hârșova s-a restricționat traficul rutier pentru autovehiculele cu masa mai mare de 3,5 tone. Probleme au fost și la Gălbiori.

Meteorologii au anunțat că atenționarea de cod galben de vânt puternic și zăpadă spulberată se prelungește până miercuri, 18 ianuarie, ora 10.00, iar participanții la trafic sunt rugați să evite pe cât posibil deplasările lungi în afara localităților de domiciliu începând cu ora 18:00.

Redactor: Cerasela Videanu