Alimente mai bune, cheltuieli mai mari

În apropierea sărbătorilor, românii interesați de un regim special de alimentație cheltuie cu până la 30% mai mult pe alimente comparativ cu celelalte perioade ale anului. Media acestor cheltuieli se situează între 300 și 500 de lei.

Românii care suferă de o anumită afecțiune, intoleranță, sau alergie și cei care sunt interesați de o dietă mai sănătoasă au adoptat un regim special de alimentație. Cheltuielile lor cu produsele specifice acestui stil de viață mai sănătos se încadrează, în medie, între 300 și 500 de lei, în perioada sărbătorilor. Aceste costuri înregistrează, astfel, o majorare de până la 30% față de alte intervale ale anului.

Alimente precum făina fără gluten, laptele, ciocolata, pudrele vegetale, dulciurile, sosurile și cremele fără zahăr sau fără gluten, îndulcitorii și fructele uscate sunt preferatele, din acest sezon, ale consumatorilor cu un regim special de alimentație.

În această perioadă, nu se cumpără doar o cantitate mai mare de astfel de produse, ci se achiziționează și alimentele mai scumpe de acest gen și superioare calitativ.

Tendințele evoluției coșului de cumpărături pentru această categorie de clienți au fost făcute cunoscute în baza studiului elaborat de un magazin online specializat în comercializarea produselor destinate persoanelor cu un regim special de alimentație.

Redactor: Mihaela Țânțaru