Alimentaţia în Postul Paştelui

Sănatatea şi vitalitatea organismului depind, in cea mai mare măsură, de alimentele pe care le consumăm. Chiar şi in postul Paştelui, care la ortodocşi este extrem de restrictiv, organismul are nevoie de alimente diverse, bogate in vitamine, minerale şi fibre alimentare, necesare în perioada de trecere de la iarnă la primăvară.

Pentru că pe toată perioada postului sunt interzise carnea, ouăle şi lactatele, care constituie hrana de bază in cea mai mare parte a anului, credincioşii trebuie să consume alimente bogate în proteine, carbohidraţi, vitamine şi minerale.

Dincolo de sensul spiritual, postul are implicaţii semnificative asupra organismului. Acestea pot fi benefice, doar dacă vă alimentaţi corect.

Alimentaţia sănătoasă din timpul postului, aduce beneficii atât la menţinerea sănătăţii, cît şi la prevenirea îmbolnăvirilor. După Paşte revenirea la alimentele de bază trebuie să se facă treptat, în cantităţi mici, începând cu lapte, iaurt, ouă, branză, ulterior produse din carne, fierte sau la grătar.

Reporter: Raisa Platon ; Imagine: Valentin Cerbanescu