Alimentatia corecta la plaja (VIDEO)

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=fFFPc373NhA[/youtube]Avertisment din partea medicilor pentru cei care aleg mijlocul zilei pentru expunerea la soare. Alimentele consumate  trebuie alese corespunzator. Este de preferat sa se evite grasimile, prajelile dar si bauturile carbogazoase.

Desi medicii recomanda tot mai mult evitarea expunerii la soare in intervalul  orar 11-16, plaja continua sa fie plina. Asadar, in acest caz avizul vine din partea specialistilor care ne recomanda exact ce ar trebui sa evitam pentru a avea o alimentatie sanatoasa.

Deasemenea alimentele recomandate de medici, ne ajuta sa ne mentinem si in forma. Fructele si bauturile necarbozificate nu trebuie sa lipseasca din alimentatia de zi cu zi, cu atat mai mult la cei care prefera sa se expuna razelor solare in mijlocul zilei.

Nici autoservirile nu sunt indicate, iar pentru persoanele care iau masa de pranz pe sezlong, potrivit ar fi sa verifice alimentele din punct de vedere organoleptic. Culoarea, consistenta si aspectul mancarii este foarte important. Turistii pe care i-am intalnit pe plaja par sa fie foarte bine informati si stiu exact ceea ce trebuie sa consume.

Inghetata se afla si ea printre alimentele recomandate de medicii specialisti. Cu toate acestea potrivit ar fi sa se faca bai in mare la interval regulate de timp, iar cei care se afla pe plaja in milocul zilei sa se adaposteasca sub umbrelele de soare.

Reporter: Corina Hrom ; Imagine: Dragos Ivan

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.