Alice Năstase Buciuta prezentă la Constanța

Sala de spectacole „Sergiu Celibidache“ a Colegiul Național de Arte „Regina Maria“ Constanța a fost gazda lansării unui volum beletristic dedicat sopranei Marina Krilovici.

Cartea se intitulează „Marina, Marina, Marina MARINA KRILOVICI“ și este concepută de jurnalista și scriitoarea Alice Năstase Buciuta.

Autoarea realizează un veritabil tablou al epocilor trăite de soprana Marina Krilovici în România și apoi, în anii plecării din țară. Născută la București, pe 11 iunie 1942, Marina Krilovici este o artistă care a dus numele țării noastre pretutindeni în lume. Încă din timpul studenției la Academia de Muzică Ciprian Porumbescu a câștigat Premiul I și Medalia de aur la numeroase concursuri internaționale. Dotată cu un timbru special, muzicalitate și talent extraordinar și, studentă fiind, a devenit solistă a Operei din București, pe scena căreia a strălucit în numeroase roluri.

„O carte despre Marina Krilovici nu putea fi scrisă decât aşa cum veţi descoperi singuri în următoarele pagini, şi, probabil, doar de Alice Năstase Buciuta, ea însăşi convinsă că numai ce vine «din dragoste» merită trăit….”, a scris Luminița Arvunescu, muzicolog, reputată jurnalistă a postului Radio România Muzical în prefața cărții lansate la finele lunii martie la București, la Muzeul Național al Literaturii Române.

Volumul, care are 252 de pagini color, cu fotografii inserate în text, toate elemente care să justifice alegerea cărții drept o lucrare importantă pentru istoria nu doar artistică, ci și socială a țării noastre.

Redactor: Sondra Sandu