Alertă din cauza COVID-19, pe litoral

31 de copii din Vaslui, dintre care doi pozitivi la Coronavirus, au petrecut câteva zile la Costinești până astăzi când au fost luați de către ISU și duși acasă pentru analize de laborator.

Adolescenții s-au cazat în Costinești pe data de 1 și 2 august. Au sosit pe litoral în 3 grupuri distincte și aveau rezervări la pensiuni diferite. Când unul dintre ei a primit rezultatul pozitiv acasă la Vaslui, autoritățile au intrat în alertă.

Anceta epidemiologică a relevat faptul că în cele 3 pensiuni nu mai erau cazați și alți turiști, străini de grupul celor din Vaslui. Chiar și așa, ei nu trebuiau să plece de acasă către mare până nu aveau certitudinea că testele au rezultat negativ la Coronavirus.

Adolescenții au spus la ancheta epidemiologică că nu au intrat în contact cu nimeni altcineva din Costinești, în cele 4 zile cât au stat în stațiune. Epidemiologii constănțeni sunt sceptici: nu au încredere în mărturia lor și fac cercetări amănunțite.

Problema gravă este și pe partea de cazare. Niciuna din cele 3 pensiuni nu este acreditată pentru activitatea de turism.

Cei 3 patroni de pensiuni au luat câte o amendă de 10 mii de lei fiecare. Copiii au plecat către Vaslui iar la Bârlad vor face o oprire pentru a fi testați pe loc.

Reporter: Cristina Niță : Imagine: Ionuț Constantin