Alertă de tuberculoză la Grupul Școlar Gheorghe Duca din Constanța (VIDEO)

O profesoară și doi elevi sunt internați în spital, după ce s-a confirmat că sunt bolnavi de tuberculoză. Primul diagnosticat a fost un elev de 18 ani. Se pare că starea lui se agravase din cauză că s-a prezentant târziu la medic. În urma anchetei epidemiologice efectuate de către medicii din cadrul Dispensarului TBC, o profesoară și un alt elev de 17 ani din cadrul aceluiaşi liceu au fost diagnosticați cu tuberculoză.

Angajaţii Direcției de Sănătate Publică din Constanţa au efectuat deja 3 dezinfecții în incinta școlii.

Conducerea grupului școlar a refuzat să dea explicaţii despre îmbolnăviri. Consilierul de imagine al Grupul Școlar Gheorghe Duca a avut chiar şi o scuză, nejustificată de altfel la cele peste 20 de grade înregistrate la Constanţa.

În ultimele luni, focarele de tuberculoză par să pună probleme Direcției de Sănătate Publică care a sesizat un număr mai mare de astfel de cazuri în rândul tinerilor spre deosebire de anul trecut. Reprezentanții DSP susțin că un factor important îl constituie fumatul dar și o alimentație nesănătoasă. La începutul lunii octombrie alți elevi din cadrul liceelor Ovidius și Navrom au fost diagnosticați cu TBC.

Reporter: Paula Moroi ; Imagine: Victor Nita