Alertă de pestă porcină în județul Constanța

Pesta porcină a ajuns pe teritoriul județului Constanța. Potrivit informațiilor, virusul  a fost înregistrat în localitățile Vadu, Grădina și Istria.

Președintele Consiliului Județean, Marius Horia Țuțuianu a confirmat în cursul zilei de astăzi, faptul că virusul Pestei Porcine a ajuns și pe teritoriul județului nostru. Acesta subliniază faptul că dacă va fi necesar  se va trasa o linie la nord-vestul județului Constanța pentru a sacrifica animalele infectate. Vor fi luate toate măsurile necesare pentru ca virusul să nu se răspândească și la celelalte ferme mari din județ.

Autoritățile locale constănțene au demarat măsurile de protecție în mai multe localități din județul Constanța.  De asemenea, Subprefectul județului, Levent Accoium, a declarat în cadrul ședinței organizate în cursul zilei de astăzi că au fost sacrificați sute de porci din localitățile Grădina, Hârșova, Dulcești și Istria. În localitatea Grădina au fost sacrificați 250 de porci, iar între Vadu Oii și Giurgeni peste 100. La nivelul județului Constanța există un număr de 160.000 de capete declarate oficial în ferme.

Redactor: Alexandra Panait