Alertă de inundații la Paris

Nivelul fluviului Sena a ajuns la aproximativ șase metri. Autoritățile pariziene au au constituit o celula de criza, iar mai multe zone de periferie sunt inundate, iar o parte din locuitori se deplasează cu ajutorul bărcilor, în timp ce câteva sute de persoane au fost evacuate din propriile case.

Aproximativ 1.500 de oameni au fost evacuați din propriile case, duminică, iar câteva locuințe au rămas fără energie electrică, au informat autoritățile din Paris.

Muzeul Luvru a luat masuri pentru protejarea operelor de arta, conform Planului de Protectie in cazul Inundatiilor. Și la alte muzeele din Paris a fost pus în aplicare planul special .

Cateva stații ale companiei feroviare SNCF au fost inchise, iar infiltratii de apa afecteaza linia 7 de metrou, astfel ca traficul este perturbat.

Șosele din Paris au fost blocate,  accesului mașinilor și pietonilor și mai multe cladiri au fost inchise.

Primaria i-a sfatuit pe parizieni sa nu își țină obiectele de valoare la subsolurile cladirilor.

Ultimele inundații majore au avut loc în anul 2016, când fluviul a ajuns până la 6.1 metri. Mai multe obiective culturale situate în apropierea Senei, printre care și Luvrul și muzeul Orsay, au fost inchise publicului mai multe zile.

Redactor: Cătălin Huțu