Alertă de cod roșu în Năvodari

5 persoane au decedat, iar alte 8 sunt în stare gravă în urma unui cutremur! Zeci de medici, lucrători ai Inspectoratului pentru Urgență Dobrogea, voluntari de la Crucea Roșie au ajuns la Liceul Lazăr Edeleanu pentru a salva persoanele rănite! La intervenție a sosit și elicopterul Consiliului Județean pentru a asigura transportul victimelor rănite grav. Scenariul a fost necesar pentru simularea metodelor de intervenție în caz de cutremur major.
Pereti prabusindu-se, copii sarind de la geam, zeci de ambulante, echipaje de medici si pompieri au fost prezente la Liceul Lazăr Edeleanu din Năvodari, în urma producerii unui seism major.
Întreg scenariul s-a desfășurat sub stricta supraveghere a autorităților locale și a conducerii Inspectoratului pentru Situații de Urgență Dobrogea. Toți elevii liceului au fost evacuați iar cei care au rămas blocați în clădire au fost salvați de către pompieri cu ajutorul unor echipamente performante.
Observatori la acest exercițiu au fost și prefectul judetului Constanța alături de edilul orașului Năvodari, Nicolae Matei.
Primarul Nicolae Matei i-a felicitat pentru eficienta si curaj.
Intreg evenimentul a fost urmărit și de către un evaluator, venit din Călărași.
Astfel de exerciții au ca scop atât evaluarea intervenției în caz de calamități a pompierilor și medicilor cât și pregătirea localnicilor pentru un eveniment de o asemenea amploare.

Reporter: Paula Arhip ; Imagine: Victor Nita