Alertă cu bombă la Constanța

O geantă suspectă a pus pe jar autoritățile. S-a întâmplat pe un spațiu verde de  pe bulevardul Alexandru Lăpușneanu, lângă Școala Spectrum.  Zona a fost delimitată și accesul populației civile a fost interzis. Echipe de jandarmi, polițiști, pompieri și pirotehnicieni și-au făcut apariția pentru a înlătura un eventual pericol.

Autoritățile constănțene au intrat în alertă, miercuri, în jurul prânzului, în urma unui apel la Numărul Unic de Urgență 112, prin care era anunțată prezența unei genți suspecte pe spațiul verde, între Școala Spectrum și un bloc de locuințe. Sub premisa că ar putea fi o bombă, în scurt timp, mai multe echipaje de polițiști, jandarmi, reprezentanți ISU Dobrogea și specialiști în pirotehnie s-au deplasat la fața locului.

Deși locul respectiv nu era propice pentru comiterea unui atentat cu bombă, de acest lucru și-ar fi dat seama și un terorist începător, reprezentanții Poliției și Jandarmeriei au respectat protocoalele care se impun în astfel de situații.

După ce accesul în zonă a fost limitat, un tehnician îmbrăcat într-un costum special s-a apropiat și a deschis geanta respectivă. Numai că nu avea să fie ceea ce s-au așteptat. Geanta era goală.

Totuși, înăuntrul ei erau câteva cârpe care, evident, nu arătau a bombe.

Acesta nu este un caz singular în municipiul Constanța. În urmă cu câțiva ani, o altă geantă, la fel de… suspectă,  i-a scos din birouri pe polițiștii Secției 3. Aceștia s-au deplasat la Galeriile Unirii unde, pe trepte, se afla o geantă de umăr prăfuită. Atunci, polițiștii nu au mai intervenit cu echipamente speciale, geanta fiind deschisă fără nici o reținere. În interiorul acesteia se aflau niște haine vechi. Imediat s-a descoperit și cui aparțineau. Un om al străzii a început să țipe că este jefuit, că i se fură geanta cu haine, fără a ține cont că ”jefuitorii” sunt de fapt polițiști în uniforme.

Redactor: Paul Alexe