Alergarea pentru toți, pe plaja din Mamaia

Cu ocazia celei de-a cincea ediții, evenimentul sportiv internațional Maratonul Nisipului va cuprinde o nouă cursă, cea de 5 km, adresată tuturor persoanelor care își doresc să alerge alături de cei dragi, dar se tem că nu ar putea face față curselor competitive.

Prin cursa de 5 kilometri, organizatorii competiției sportive Maratonul Nisipului,  își doresc ca tot mai mulți oameni, care în anii trecuți îi susțineau pe sportivi de pe margine, să participe activ la eveniment și să guste din bucuria de a alerga într-o zi superbă de primăvară pe malul Mării Negre.

„Tot mai mulți specialiști în medicina sportivă, antrenori de fitness sau nutriționiști recomandă alergarea pe nisip, datorită multiplelor beneficii, precum: scăderea presiunii la nivelul articulațiilor, arderea unui număr mai mare de calorii și o tonifiere mai rapidă a musculaturii picioarelor.” informează Daniel Antonaru, co-organizatorul evenimentului internațional “Maratonul Nisipului”.

Proba de 5 kilometri este accesibilă oricărei persoane care ține la sănătatea sa. Această cursă nu este competitivă. Cu toate că participanții vor primii și ei premii, nu vor fi obligați să alerge pe tot parcursul traseului. Aceștia se pot plimba, pot socializa sau pot chiar face fotografii sau aclama sportivii care participă la cursele competitive.

Maratonul Nisipului, aflat la a cincea ediție, va avea loc în data de 25 martie 2018, în stațiunea Mamaia și va cuprinde următoarele probe: Maraton de 42 km, Semimaraton de 21 km, Cursa de 10 km, Cursa populară de 5 km și Crosul “Family Run” de 1 km.

Redactor: Isabela Boantă