Alegeri cu scandal pentru funcția de rector a Universității Maritime din Constanța

Singurii candidați rămași în cursă sunt profesorii Cornel Panait și Ghiorghe Bătrânca. La adresa lui Panait, însă, sunt aduse acuzații grave.

Niciun scrutin fără scandal. Universitatea Maritimă din Constanța urmează să își desemneze rectorul pentru următorii patru ani. Din cei patru profesori care și-au anunțat candidatura, au mai rămas doar doi, ceilalți retrăgându-se după numeroase acuze reciproce. Principalul candidat, care s-a mai aflat la conducerea universității, Cornel Panait, este acuzat că în timpul mandatului de rector al Violetei Ciucur de fapt tot el ar fi fost la frîiele unității superioare de învățământ, conducând din umbră și chiar semnând documente. El n-ar mai fi candidat în urmă cu patru ani pentru că nu i-ar mai fi permis legea.

Mai mult decât atât, alegerile pentru funcția de rector ar fi fost inițial programate pentru 2015, însă, în urma unui memoriu al celuilalt candidat, Ghiorghe Bătrânca, au fost reprogramate. Panait nu consideră însă că a greșit cerând alegeri mai devreme.

De asemenea, acuzațiile profesorului Iordănoaia se îndreaptă și către actualul rector Violeta Ciucur, care s-ar fi retras din cursă tocmai pentru a-i spori șansele lui Panait. Ciucur neagă, de asemenea, acuzațiile.

Gheorghe Bătrînca este sigur de victoria contracandidatului său, însă este hotârât să atace în instanță orice decizie care îl va readuce pe Panait în fruntea universității.

Reporter: Bogdan Bolojan ; Imagine: Cristian Rizea