ALDE merge în alegeri alături de PSD

În acest week-end, la Complexul „Doina“ din staţiunea Neptun, a avut loc Şcoala de Vară a organizaţiilor de Femei şi Tineret ale ALDE. În cursul celor trei zile, au fost invitați să suțină discursuri politice mai mulți senatori ALDE, precum și cei doi copreședinții ai formațiunii politice, Călin Popescu-Tăriceanu și Daniel Constantin. De remarcat este faptul că accesul reprezentanților mass-media a fost restricționat!

Potrivit liderului ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, discuţiile purtate cu uşile închise au vizat campania electorală şi programul formaţiunii, structurat pe două direcţii distincte: apărarea libertăţii cetăţenilor şi performanţa şi creşterea economică a României.

În ceea ce priveşte listele cu candidaţii pentru parlamentarele din iarnă, potrivit lui Tăriceanu, vor avea libertatea de a-şi impune propriile candidaturi organizaţiile care au obţinut rezultate mai bune decât media pe ţară, în timp ce, în zonele în care ALDE a fost sub această medie, vor fi impuşi candidaţi de la centru.

Tăriceanu a exclus, totodată, orice parteneriat cu noua formațiune PRU, partid pe care l-a numit naţionalist şi xenofob.

În schimb, Tăriceanu a dat drept sigură colaborarea în alegeri cu Partidul Social Democrat.

Redactor: Mihaela Dubei-Marin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.