AlcoLine, în sprijinul dependenților

Cei care au probleme cu alcoolul au de acum la dispoziție o linie telefonică specială. AlcoLine oferă informații și sprijin psihologic celor care se luptă cu dependența de alcool. Inițiativa aparține celor de la Alianța pentru Lupta Împotriva Acoolismului și Toxicomanilor din România.

Persoanele care se luptă cu dependența de alcool pot suna gratuit la numărul de telefon 021.9335. Marți a fost lansată linia specială pentru cei care au astfel de probleme de către Alianța pentru Lupta Împotriva Acoolismului și Toxicomanilor din România. Persoanele care vor suna vor putea primi informații despre dependența de alcool, despre resursele terapeutice pe care organizația le oferă în țară, despre serviciile existente în domeniu, dar și sfaturi și consiliere, în funcție de fiecare caz în parte.

”De cele mai multe ori, dependența de alcool îi afectează nu doar pe cei implicați în mod direct, ci și pe apropiații acestora, precum familiile lor, prietenii sau colegii. Prin acest demers, ne dorim creșterea nivelului de informare cu privire la specificul abuzului, dependenței de alcool și al tratamentelor disponibile în rândul consumatorilor problematici și al familiilor acestora.”, a declarat Eugen Hriscu, director științific al ALIAT.

AlcoLine este un serviciu confidential și poate fi apelat de orice persoană adultă, de luni până vineri, în intervalul 10,00 — 20,00, aplicându-se tariful standard pe apel. În perioada de probă a AlcoLine, linia telefonică a fost apelă, în general, de rude ale celor dependenți de alcool. Cei care se află în spatele acestui proiect sunt în mare parte psihologi și asistenți sociali cu experiență în gestionarea persoanelor dependente de alcool, precum și foști consumatori recuperați sau rude ale unor consumatori de alcool și membri ai Asociației Persoanelor cu Probleme legate de consumul de Alcool.

Redactor: Andreea Barbu