Alături de părinți, de Crăciun

Se apropie Crăciunul…. Moment din an când toți ne propunem să fim mai buni și pe cât posibil să dedicăm mai mult timp oamenilor pe care îi iubim. Însă grijile cotidiene, goana după bani și viața ne țin departe de cei care contează cu adevărat… părinții. Durerea unui părinte singur de sărbători, dar și o lecție de viață pentru copii, ne sunt prezentate în cadrul unei reclame copleșitoare care a impresionat întreaga lume.

Ocupați cu viața de zi cu zi, prinși în grijile cotidiene apropiații bătrânului din filmulețul care circulă zilele acestea în spațiul virtual nu își fac timp pentru el de sărbători. Însă familia este unită de un anunț trist, moartea vârstnicului. Reuniți acasă pentru înmormântarea tatălui, chiar de Crăciun, copiii au parte de cea mai puternică lecție de viață…

Clipul a reușit să emoționeze în această perioadă o lume întreagă, deoarece mesajul emoțional, de a-i amâna la nesfârșit pe cei dragi, este din păcate unul dureros pentru mulți părinți. Întrebați dacă de sărbători familia își rezervă timp pentru ei, mulți bătrâni nu și-au putut stăpâni lacrimile.

Crăciunul nu înseamnă cadouri… Nu este goana irezistibilă de a fi în rand cu lumea care pune bucatele pe masă „că așa-i tradiția”. Craciunul înseamnă famile. Asta spun atât reprezentanții Bisericii, cât și specialiștii care reamintesc faptul că recunoștința trebuie arătată părinților mai ales de sărbători.

Așadar, pentru cei care nu au plănuit încă să petreacă sărbătorile alături de cei dragi, sperăm că de acum o vor face cu siguranță. Asta deoarece părinții își fac mereu timp pentru a le acorda atenție copiilor.

Redactor: Paul Alexe