Al doilea operator ca mărime, în domeniul alimentării publice cu apă din România se extinde şi în Europa de Est (VIDEO)

Conducerea SC RAJA SA a semnat un parteneriat cu unul din principalele grupuri de furnizare de servicii de pe continent. În viitorul apropiat mai multe fonduri ar putea fi folosite pentru îmbunătăţirea distribuirii de apă din judeţul Constanţa. Şi asta în condiţiile în care la ora actuală, în municipiul mai există aproape 200 de străzi care nu au sistem de canalizare.

În urma parteneratului a luat naştere un consorţiu care va participa la licitaţii pentru proiecte in Europa de Est şi nu numai. Banii vor fi folosiţi de SC RAJA SA pentru îmbunătăţirea sistemelor de apă şi canalizare din judeţele Constanţa, Ialomiţa Călăraşi Ilfov şi Dâmboviţa. Pentru locuitorii de la malul mării, banii ar putea însemna noi canalizări, în condiţiile în care în muncipiu încă mai există zone unde acestea lipsesc cu desăvârşire. Conducerea SC Raja SA dă asigurări că sistemul va fi pus în funcţiune până la sfârşitul anului 2013.

În ceea ce privește costul apei, SC RAJA SA se află pe locul 61 pe ţară, cu 3 lei pe metru cub de apă fără tva spre deosebire de București, unde metrul cub este de 3.86 lei fără tva. Deși susține că întâmpină probleme în ceea ce privește tariful apei la canalizare, directorul Felix Stroe asigură că nu va mări costul , acesta rămânând la 2 lei și 67 de bani fără tva. 24% din încasările societăţii merg la stat, iar 10%  la primăriei pentru taxe și impozite.

Într-o discuție cu ministrul mediului Rovana Plumb, directorul SC Raja SA a dezbătut posibilitatea ca Guvernul sau autoritățile locale să suporte taxele de mediu. Asta ar însemna o scădere a preţului apei în judeţul Constanţa.