Ajutor pentru persoanelor neajutorate din spital

„Alături de persoanele defavorizate!”. Sub această deviză a fost organizată de Primăria municipiului Medgidia una dintre acțiunile cuprinse în cadrul Săptămânii Naționale a Voluntariatului. Reprezentanții Serviciului de Asistență Socială Comunitară și ai Bibliotecii Municipale Filiala Nord, alături de voluntari, au vizitat persoanele defavorizate internate în Spitalul Municipal Medgidia.

”Voluntar pentru voi”. Așa s-a numit acțiunea organizată în cadrul Spitalului municipal Medgidia. Evenimentul a reunit reprezentanți ai administrației locale, angajați ai serviciului social, dar și voluntari din cadrul unităților de învățământ. Cu toții au vizitat persoanele nevoiașe spitalizate.

Directorul Spitalului Municipal Medgidia a dezvăluit că, în cadrul unității sanitare, se află mai multe persoane care nu au unde locui.

Voluntarii nu i-au uitat nici pe micuții abandonați în secția de pediatrie și le-au oferit câteva produse necesare îngrijirii.

Organizatorii spun că prin astfel de acțiuni își propun să implice comunitatea locală, care trebuie să învețe că trebuie să sprijine persoanele defavorizate.

Săptămâna națională a voluntariatului reprezintă cel mai mare eveniment anual de celebrare și de apreciere publică a voluntarilor din România. La Medgidia organizatorii spun că au pregătit mai multe activități care vin în sprijinul comunității.

Redactor: Daniel Albu