Ajutor lunar pentru familii defavorizate

Președintele României, Klaus Iohannis, a promulgat legea conform căreia familiile defavorizate vor primi o sumă lunară, pentru a-și trimite copiii la școală. Noile prevederi legislative sunt menite să încurajeze dreptul la educație al copiilor.

Klaus Iohannis a promulgat legea privind stimularea participării la învățământul preșcolar a copiilor proveniți din familii defavorizate. Astfel, legea încurajează părinții să își trimită copiii la grădiniță, în încercarea de a stopa creșterea alarmantă a analfabetismului. Familiile cu probleme materiale vor primi, lunar, un tichet în valoare de 50 de lei.  Deși suma nu acoperă necesitățile unui preșcolar, această lege este un prim pas pentru motivarea părinților de a-și trimite copiii la grădiniță.

Condițiile esențiale pentru acordarea tichetelor, sunt următoarele:

  1. Venitul lunar pe membru de familie să fie de până la de două ori nivelul venitului minim garantat pentru o singură persoană.
  2. Vârsta minimă a copilului să fie de trei ani, împlinită oricând pe parcursul anului școlar curent.
  3. Copilul să nu fie mai mare de șase ani, vârstă împlinită după data de 1 septembrie a anului școlar curent.

Prin acceptarea tichetelor, părinții se obligă să își trimită copiii la grădiniță sau la școală. Vor putea fi justificate doar absențele din motive medicale.

Redactor: Isabela Boantă