Ajutoarele în lemne pentru încălzire, mai întârzie

În Constanța, sezonul rece a debutat de ceva timp și încălzirea locuințelor este imperios necesară. Cu toate acestea însă, ajutoarele în lemne întârzie să fie livrate din cauza unor noi proceduri impuse de Legea achizițiilor publice.

Primăria Constanţa a declarat, pe 14 noiembrie, că întârzie acordarea ajutoarelor pentru lemne din pricina unei schimbări survenite în legislaţie, cu privire la achiziţiile publice ale primăriilor.

Pentru a soluționa problema, administraţia locală intenționează să meargă în instanţă şi să obţină o ordonanţă prezidenţială de urgenţă. Procedura în instanță poate dura însă foarte mult.

Din acest motiv, cele 2.000 de familii care au solicitat lemne pentru încălzire vor avea de aşteptat cel puţin o lună până îşi vor primi ajutorul.

Consiliul Local Constanța a făcut cunoscut faptul că se va întruni într-o ședință extraordinară pe 20 noiembrie pentru a discuta despre modificările survenite în privinţa subvenţionării energiei termice în sistem centralizat.

Așadar, o dată certă privind livrările de lemne la domiciliul beneficiarilor se va prefigura după  întrunirea Consiliului de săptămâna viitoare.

Vă aducem la cunoștință faptul că, termenul de depunere a solicitărilor noi de ajutor de încălzire este data de 20 a fiecărei luni, pentru a putea beneficia de sprijin începând cu luna în curs.

Informații referitoare la Formularul de cerere și declarație pe propria răspundere, condițiile de acordare a ajutorului pentru încălzirea locuinței, actele necesare în vederea acordării acestui ajutor, termenele și condițiile de depunere a cererilor și declarațiilor pe propria răspundere, pot fi găsite pe site-ul Primăriei Constanța.

Redactor: Ramona Caba