Ajutoare pentru încălzire

Sezonul rece bate la uşă, iar constănţenii îşi fac deja griji pentru viitoarele facturi la încălzire. Persoanele cu posibilităţi materiale reduse vor primi şi anul acesta subvenţie, pentru a-şi putea achita facturile la întreţinere.

Chiar dacă vremea este mai blândă decât în aceeași perioadă a anului trecut, nu înseamnă că nu trebuie să ne gândim cum ne vom încălzi la iarnă. Cei care abia fac față acestor costuri pot beneficia de ajutoare de la autorități. Prin urmare, începând cu data de 22 octombrie, constănțenii pot depune formularele de cerere și declarație pe proprie răspundere pentru acordarea ajutorului, în funcție de modalitatea de încălzire, în următoarele locații:

1. Persoanele care se încălzesc cu energie termică vor depune cererile la Clubul pentru pensionari situat pe strada Duliu Zamfirescu, nr. 4, de luni până vineri între orele 09:00 – 13:00;
2. Persoanele care se încălzesc cu gaze naturale și energie electrică  vor depune cererile la sediul Primăriei de la City Park Mall, Centrul de Informare Cetățeni situat la etajul 1, de luni până vineri între orele 09:00 – 13:00;
3. Persoanele care se încălzesc cu combustibil solid vor depune cererile la Clubul pentru pensionari situat pe strada Dezrobirii, nr.123, bl. IS3, parter, de luni până vineri între orele 09:00 – 13:00.

Începând cu data de 18 octombrie 2018 formularele de Cerere  și declarație pe proprie răspundere pentru acordarea ajutorului pentru încălzirea locuinței, se pot ridica între orele 9.00 – 15.00, în funcție de modalitatea de încălzire sau le puteți descărca accesând pagina: www.primaria-constanta.ro/spas .

De asemenea, pentru a beneficia de ajutor pentru luna noiembrie 2018, termenul de depunere al solicitărilor este 20 noiembrie inclusiv. Totodată, termenele lunare de depunere a solicitărilor noi de ajutor de încălzire sunt până la data de 20 a fiecărei luni pentru a putea fi luați în evidență cu luna respectivă.

Redactor: Oana Jărloianu