”Ajută pe cel nevoiaș și după sărbători!”

Voluntari din cadrul Crucea Roșie filiala Constanța, United Hans și Asociația Elevilor din Constanța au fost ieri curieri pentru mai multe familșii nevoiașe din județ. Acțiunea s-a desfășurat în cadrul unei ample campanii intitulată sugestiv ”Ajută pe cel nevoiaș și după sărbători!”.

În fața sediului filialei din Constanța a Crucii Roșii, tineri voluntari munceau de zor. Distribuiau în trei mașini numeroasele pachete care urmau să ajungă în casele a șapte familii nevoiașe din localitățile Ciocârlia de Sus, Lanurile și Mereni. Astfel, voluntarii au adus un crâmpei de bucurie în casele famililor Vaca, Neacșu, Alpetri, Huțanu, Nițescu. Mușat și Toma, fiecare având între șase și nouă copii.

Vremea nu a fost un impediment pentru a indeplini planul stabilit așa că au mers din casă în casă si au făcut o surpriză celor mici. Au discutat cu părinții, iar prof. dr. Daniel Mihai le-a cântat micuților, unii dintre ei testând vioara pentru câteva minute. A fost o primă lecție de vioară pentru copii analfeți.

”Ne plângem de scădere demografică și îi lăsăm pe acești micuți să moară de foame și frig așa cum s-a întamplat anul trecut în familia Alpetri din localitatea Lanurile unde doi copii au murit de pneumonie. La oraș, ne plângem de traiul greu, dar la câțiva zeci de kilometri de Constanța sunt oameni la limita supraviețurii pentru care trebuie să facem mai mult până când instituțiile de protecție socială și sistemul de educație vor funcționa mai bine”, este de părere purtătorul de cuvânt al Crucii Roșii Filiala Constanța, Andrei Chivu.

Prin gestul lor, protagoniștii acțiunii umanitare au dorit să transmită un mesaj comunității în sensul că ar trebui să se implice și să ajute cu adevărat oamenii aflați în dificultate. Voluntarii de la Crucea Roșie filiala Constanța, United Hans și Asociația Elevilor din Constanțasunt convinși că împreună se poate derula o campanie umanitară de succes.

Redactor: Mihaela Ciorbaru