AJOFM Constanța organizează cursuri gratuite

Cei care nu au un loc de muncă sau cei care vor să se reorienteze profesional au ocazia să urmeze unul din cursurile puse la dispoziție de Către Agenția pentru Ocuparea Forței de Muncă. Condiția necesară ce trebuie îndeplinită pentru cursanți este să fi absolvit învâțământul obiligatoriu.

Una dintre meseriile care nu va muri niciodată este la mare căutare. Din acest motiv, Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă din Constanța organizează cursuri gratuite pentru cei care vor să învețe tainele meseriei de frizer. Cursurile durează 10 săptămâni și sunt disponibile 25 de locuri.

Pe piața muncii există cerere, însă cei care vor absolvi aceste cursuri se pot orienta și spre deschiderea unei afaceri. Doamna Gabriela lucrează în acest domeniu de mai bine de 20 de ani și spune că vine la salonul unde lucrează cu drag.

Dacă vorbim de onorariul unui frizer forma de salazizare diferă. Unii au parte de un salariu fix, în timp ce alții iau bani în funcție de încasări. Persoanele interesate să participe la aceste cursuri de formare profesională sunt aşteptate la sediul A.J.O.F.M. Constanţa, situată pe strada Lacului, nr. 14, la etajul al doilea, unde se află Compartimentul Formare Profesională.

Reporter: Cerasela Videanu ; Imagine: Adrian Florea