Agresorul din autobuz, identificat și băgat ”la rece”

Bărbatul care a provocat moartea unui tânăr, în urmă cu 10 zile, într-o stație de autobuz din Constanța, a fost identificat. El a fost reținut de polițiști și propus pentru arestare. Victima a stat în comă timp de o săptămână, însă, din păcate, în urmă cu 2 zile, a decedat.  Aceasta ar trebui să fie o lecție pentru cei care au prostul obicei de a face „senzație” în spațiul public, ironizând persoanele din jurul lor făcând  remarci arogante pentru a părea interesanți.

Polițiștii constănțeni l-au identificat pe agresorul tânărului care a murit după ce a fost lovit și îmbrâncit dintr-un autobuz, în municipiul Constanța. În urmă cu mai bine de o săptămână, un conflict spontan între doi bărbați, ambii trecuți de 30 de ani, s-a încheiat în mod tragic. Valentin Băicoianu, un bărbat de 34 de ani, din Slobozia – județul Ialomița, se afla cu prietena lui la Constanța, unde participase la festivalul Neversea. Pe data de 10 iulie, cei doi se aflau într-un autobuz care circula în municipiul Constanța. La un moment dat, un individ s-a legat de tânăra care, inițial, nu i-a dat importanță.  Constănțeanul nu se putea împăca cu ideea că este tratat cu indiferență, motiv pentru care a insistat. Valentin Băicoianu, cel care o însoțea pe fată, l-a rugat, inițial, cu frumosul, să-și vadă de ale lui și să-i lase prietena în pace. De aici și până la izbucnirea unui conflict violent nu a mai durat mult. Astfel, tânărul din Slobozia a fost lovit cu pumnul în față și fost îmbrâncit din autobuz, în momentul în care acesta era staționat într-o stație. Victima a căzut și s-a lovit cu capul de bordură, fiind dus în stare gravă la spital. Ulterior, a fost transportat la un spital din București unde, după 8 zile în care a stat în comă, a decedat.  Agresorul a rămas neidentificat în tot acest timp, însă, la numai o zi de la moartea victimei, pe baza unor capturi video și a descrierilor făcute de câțiva martori, polițiștii Serviciului Investigații Criminale, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța, au reușit să-l identifice. Acesta se numește Dumitru Caciandone, are 31 de ani și este din Constanța.

El a fost reținut pentru 24 de ore, pe bază de ordonanță, apoi prezentat Instanței cu propunere de arestare preventivă.  Pe numele său a fost emis mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile. Între timp, a fost schimbată și încadrarea juridică a faptei, din ”vătămare corporală”  în ”lovituri cauzatoare de moarte”, faptă pentru care ar putea sta în spatele gratiilor între 5 și 15 ani.

Redactor: Daniel Albu