Aglomerație mare la Spitalul Județean Constanța

Variațiile de temperatură din ultima perioadă au generat o creştere a numărului de viroze respiratorii şi pneumonii, atât în rândul adulţilor, cât şi al copiilor. Astfel, mai multe secții ale Spitalului Județean Constanța sunt supraaglomerate, iar numărul pacienților a depășit numărul de paturi.

In secţia Medicala 1 a Spitalului Județean de Urgență Constanța sunt internaţi 40 de pacienti cu infecţii respiratorii, în condițiile în care capacitatea secţiei este de 35 de paturi. De remarcat că, de la începutul sezonului şi până acum, au fost efectuate peste 170 de internări, jumătate dintre acestea având la bază afecţiuni respiratorii.

Secţia de Pediatrie, la rândul ei, este supraaglomerată, din cauza numărului mare de infecţii respiratorii.

Potrivit reprezentanților instituției, în ultimele zile au fost internaţi mai mulţi copii decât în mod obişnuit, astfel că numărul internărilor ajunge şi la 30 într-o singură zi, dublu faţă de alte perioade. In momentul de faţă, în secţie sunt internaţi peste 100 de copii, iar totalul paturilor este de 75. Totodată, mulţi dintre pacienţi sunt aduşi din judeţul Constanţa, dar şi din judeţele Tulcea şi Ialomiţa.

Redactor: Daniel Albu