Aglomerație în marile magazine

Mii de constănțeni au lăsat cumpărăturile pentru ultimul moment, fie că a fost vorba de completarea mesei, ori de achiziționarea cadourilor pentru Crăciun. Nici aglomerația de la rafturi, și nici cozile de la casele de marcat nu au reușit să le strice oamenilor spiritul Crăciunului, iar coșurile s-au umplut rapid, în ecou de colinde.

Ca în fiecare an, mii de constănțeni au lăsat cumpărăturile pentru ultima zi. Magazinele mari au devenit adevărate furnicare încă de la primele ore ale dimineții, mai ales că programul de sărbători este ceva mai scurt. Cele mai aglomerate au fost rafturile cu jucării. Cei mici îl așteaptă pe Moș Crăciun, iar părinții fost în căutarea celui mai inspirat cadou.

Alții însă au lăsat toate cumpărăturile pentru ziua de ajun, iar cărucioarele au devenit imediat neîncăpătoare.

Conform unui studiu publicat recent, românii alocă în medie, în perioada sărbătorilor, un buget de aproximativ 1600 de lei, iar cei mai mulți bani se duc pe alimente. Următoarele în topul cumpărăturilor efectuate sunt electronicele. Cele mai căutate sunt telefoanele, laptopurile, tabletele și televizoarele. Mai puțin de o treime dintre cei care locuiesc la oraș au avut un buget sub pragul de 1000 de lei.

Redactor: Bogdan Bolojan ; Imagine: Cristian Rizea