Agitaţie pe scena politică, cu mai puţin de trei luni înainte de alegerile locale

Partidele evită să dezvăluie numele candidaţilor pentru funcţiile de conducere din administraţia locală. La Constanţa, unul dintre cele mai râvnite fotolii va fi cel de preşedinte de Consiliul Judeţean, pentru care, oficial, nu s-a înscris nimeni. Neoficial însă, cărţile au fost făcute de ceva timp….

Primul pe listă pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa este, deloc surprinzător, Nicuşor Constantinescu, aflat la finalul celui de-al doilea mandat acest fotoliu. Victor Ponta a anunţat în cursul serii de luni că USL a finalizat propunerile pentru alegerile locale şi că la începutul lunii aprilie va face publică lista candidaţilor.

Un alt nume vehiculat intens este cel al actualului prefect, Claudiu Palaz, care se pare că va candida din partea Partidului Democrat Liberal. Palaz evită, pentru moment, să-şi anunţe intenţia, dar mare parte din acţiunile pe care le-a făcut, la fel ca şi războiul pe care îl duce cu Nicuşor Constantinescu, trădează gândul că ar râvni la funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean. Dacă se va lansa în cursă, Palaz are parte şi de sprijinul UNPR.

Nici formaţiunile aflate la început de drum nu se lasă mai prejos. Partidul Poporului-Dan Diaconescu va intra în cursa pentru şefia Consiliului Judeţean cu un candidat propriu, care ar putea fi chiar preşedintele filialei Constanţa a PP-DD

Chiar dacă a avut parte de “peripeţii” în ultima vreme, filiala judeţeană a Partidului România Mare se înscrie şi ea în cursă cu gânduri mari de reuşită. Pentru funcţia de preşedinte al CJC va candidat nimeni altul decât Radu Comănici, proaspăt re-instalat la conducerea PRM.

Până cel târziu la începutul lunii aprilie, toate partidele ar trebui să finalizeze lista candidaţilor pentru alegerile locale din iunie.

Reporter: Cristina Plesca ; Imagine: Iulian Virlan