Agitaţie în pieţele constănţene cu 12 ore înainte de Înviere

Deşi Primăria a fixat în pieţele din Constanţa preţul maximal de 25 de lei kilogramul la carnea de miel tăiat, oamenii s-au plâns de la bun început că este mult. Puterea de cumpărare scăzută, sărăcia, cheltuielile mari cu întreţinerea, pensiile mizere i-au determinat pe mulţi constănţeni să renunţe anul acesta la mielul tradiţional de Paşte. Iar alţii au aşteptat până în Sâmbăta Mare ca să cumpere carne măcar de un drob.

Producătorii de carne de miel au cedat în faţa negocierilor la sânge purtate de clienţi şi au lăsat din preţ chiar şi până la zece lei kilogramul. Şi aşa, însă, se plâng că vânzarea nu a mers niciodată mai prost ca anul acesta şi sunt conştienţi că vor rămâne cu marfă.

Peste 50 de crescători de oi din Dobrogea au comercializat carne de miel în pieţele constănţene Griviţei, Tomis III şi Pescăruş. Rămâne ca duminica să tragă linie şi să se gândească dacă vor mai veni şi anul viitor …

Reporter: Cosmin Bele ; Imagine: Alex Brinzaru