Agențiile de turism, în pragul falimentului

Coronavirusul nu a închis doar terasele și hotelurile. Este pe punctul de a pune lacătul și pe agențiile de turism. Reprezentii societatilor din domeniu sunt disperați și cer Guvernului să ia măsuri rapide pentru a-i ajuta să-și revină din criza generată de pandemie.  

Proprietarii marilor companii din turism solicită Guvernului facilități și sprijin pentru că spun oamenii, au ajuns la fundul sacului.  Reprezentanții industriei cer reducerea TVA-ului la 5 la sută, precum și emiterea unor tichete de vacanță pentru turiști, valabile 5 ani.

Pe lângă pierderile pe care le-au suferit, agențiile de turism nu au putut să-și trimită angajații în șomaj tehnic. Salariații au avut de muncă și în pandemie.  S-au ocupat de anularea vacanțelor în zonele afectate de Covid19 și de despăgubirea turiștilor.

Reprezentanții agențiilor de turism atrag atenția că dacă nu vor obține în scurt timp sprijin din partea autorităților, multe companii de top din România vor fi falimentare. Fapt, ce va  afecta grav bugetul țării.

Reporter: Cristina Niță ; Imagine: George Dima