Agenţia Naţională Antidrog continuă seria campaniilor antidrog pe litoral

La cortul amplasat pe plaja din Vama Veche, cei interesaţi se pot informa cu privire la riscurile asociate consumului de droguri. Campania include şi servicii pentru consumatorii de droguri injectabile.

Reprezentanţii Autorităţii Naţionale Anitrog spun că plaja Vama Veche este cunoscută pentru atmosfera nonconformistă, creându-se astfel condiţiile unui consum riscant de droguri legale şi ilegale, iar tratamentul pentru vindecare este destul de costisitor.

Campania “Fără riscuri în plus” se adresează în primul rând celor care au iniţiat deja consumul, dar şi celor care se expun la riscurile contactării de boli precum HIV şi hepatitele virale de tip B şi C, cauzate de folosirea seringilor de la un consumator la altul.

Organizatorii au luat la pas plaja din Vama Veche şi au împărţit pliante informative şi prezervative, explicându-le tinerilor riscurile asociate consumului de droguri. Cei mai mulţi dintre ei spun că acţiunea este binevenită şi că astfel au acces la o informaţie corectă direct de la specialişti.

Statisticile arată că, în România, procentul consumatorilor de droguri injectabile este în continuă creştere. Dacă în anii 2007-2009 din totalul persoanelor nou infectate cu HIV procentul era de 1%, acesta a crescut la 3% în 2010, ajungând la 31% în anul 2012.

Reporter: Ramona Ganescu ; Imagine: Constantin Blanaru