Afacere „incendiară” sau o simplă coincidență care se repetă la anumite intervale de timp?

Vorbim despre flăcările misterioase de pe varianta localităţii constănţene Ovidiu, unde pompierii găsesc, de fiecare dată, cauciucuri arzând. Martorii spun că aceste incendii nu ar fi tocmai întâmplătoare…

Pompierii sunt solicitaţi periodic să intervină pe varianta spre localitatea constănţeană Ovidiu. Iar aici militarii găsesc, în cele mai multe cazuri, cauciucuri în flăcări. Incendiul izbucnește pe spațiul public, iar în jur, nu există nimeni care să-și asume responsabilitatea sau să răspundă la întrebări. Pompierii sunt cei care se luptă cu flăcările și se asigură ca incendiul să nu se extindă și să provoace adevărate tragedii, mai ales că în această perioadă cu temperaturi caniculare, dar și vînt, riscul ca flăcările să amenințe suprafețe însemnate sunt mai mari.

Militarii încearcă să stabilească, de fiecare dată, care este cauza izbucnirii acestor incendii, însă aici apar semne de întrebare. De exemplu, de ce găsesc în cîmp cauciucuri abandonate, aliniate în gramezi, în apropierea celor care iau foc? La multe din întrebările acestea pare să aibă răspuns un martor, care povesteşte cum o dubiță misterioasă își face apariția la adăpostul întunericului și mai mulți indivizi descarcă anvelopele, le dau foc, apoi se urcă în mașină și demarează în trombă.

Povestea martorului ar putea fi adevărată, în condiţiile în care costurile pentru cei care doresc să se debaraseze de anvelopele vechi sunt destul de ridicate. Fără dovezi concludente însă, autorităţile sunt legate de mâini şi de picioare.

Reporter: Andreea Barbu ; Imagine: Bogdan Grigorescu