Aerul nu a fost contaminat la Năvodari

Cauza incendiului izbucnit ieri, în jurul orei 18.00, la instalaţia de distilare în vid de la Rafinăria Petromidia, nu a fost încă stabilită. Focul a fost foarte mare, iar fumul gros se vedea chiar şi de pe plajele din Mamaia. Acest lucru a alimentat îngrijorarea cu privire la un posibil risc de poluare, care să pună în pericol sănătatea  oamenilor.

Mai mulţi specialişti au mers să stabilească riscul de poluare, dar conform unui comunicat trimis de reprezentanţii companiei petroliere, nici viaţa angajaţilor şi nici a celor care tranzitează zona nu este în pericol. În acest moment, rafinăria lucreată la capacitate redusă.

Întârzierea cu care au reacționat autoritățile, în ceea ce privește oferirea unui punct de vedere clar cu privire la riscul de contaminare, a sporit îngrijorarea oamenilor, mai ales că unele televiziuni s-au grăbită să anunțe că explozia s-ar fi produs la două rezervoare cu azot.

Din fericire, după cum ne asigură specialiștii, calitatea aerului în localitățile apropiate locului tragediei a rămas în parametrii de calitate, iar populația poate sta liniștită din acest punct de vedere.

Redactor: Paul Alexe