Aeroportul din Bali închis din cauza vulcanului Agung

Aeroportul internațional din Bali a fost închis din cauza riscului de erupție a vulcanului Agung. Peste 100.000 de pasageri au fost nevoiți să-și amâne zborurile.

Aproximativ o mie de zboruri către și dinspre Bali au fost anulate luni, după ce aeroportul a fost închis. Această măsura a afectat peste 100.000 de pasageri.

Odată cu extinderea măsurii de închidere a serviciilor aeroportuare pentru 24 de ore, numărul călătorilor afectați este foarte posibil să crească.

Intensificarea activității vulcanului Agung de 3.142 de metri a determinat autoritățile să crească nivelul de alertă de la 3 la 4, maxim, în Bali, și să mărească până la 10 km raza zonei de excludere din jurul craterului vulcanului.

Instituția specializată în prevenirea pericolelor geologice, a precizat că marți dimineață cenușa vulcanică aruncată în aer de Agung a acoperit cerul deasupra aeroportului.

Cursele locale și internaționale către aeroportul din Bali au fost direcționate către aeroporturile din Surabaya, capitala provinciei Java de Est.

Indonezia se întinde peste Inelul de Foc al Pacificului, la intersecția mai multor plăci tectonice, iar aici se produce 90% din activitatea seismică a lumii.

Redactor: Sondra Sandu