Aeromania, spectacol aviatic de senzație

Spectacolul aviatic „Aeromania” nu s-a dezmințit nici în acest an. Organizatorii le-au oferit oaspeților un cockteil de senzații și experiențe, care mai de care mai deosebite: de la acrobații aviatice la expoziții de mașini retro și concerte live.

Show-ul aviatic, „Aeromania” s-a desfășurat pe Aeroportul Internațional din Tuzla „Alexandru Podgoreanu” sâmbătă, 14 iulie 2018. Pasionații de aviație au  avut parte de evenimente interesante pe tot parcursul weekend-ului trecut.

Pe lista piloţilor participanți la eveniment s-a regăsit și Jurgis Kairys. La vârsta de 66 de ani acesta este considerat cel mai experimentat pilot participant. Aeroclubul României şi Iacării Acrobaţi figurează ca o surpriză în programul Aeromania. Frumoasa Semin Öztürk, prima femeie pilot profesionist de acrobaţie şi prima femeie pilot civil de elicopter din Turcia a fost prezentă în cadrul acestui eveniment grandios. Născută în 1991, Semin a experimentat primul său zbor de acrobaţie la vârsta de 12 ani, împreună cu tatăl ei, Ali Ozturk, care a făcut la rîndu-i parte din lista piloţilor participanţi la Aeromania.

Pe lângă spectacolul aviatic și expoziţiile de aeronave, maşinile retro au fost și ele un punct de atracție.

Printre activitățile puse la dispoziție de către organizatori s-au numărat și Pria Talks about Aviation – conferinţă organizată în parteneriat cu Pria Events și zboruri comerciale pentru public. Pentru ca ziua să fie cât mai atractivă și pentru cei mici, au fost organizate: spații de joacă gonflabile, un atelier de pictură pe ceramică și alte multe atracții.

Surpriza muzicală a evenimentului a fost Mihai Mărgineanu. Artistul a convins încă o dată că „Aviația dă senzația” cu șlagărele „Melci, scoici, raci”, „Pe sub norii de hârtie” și „Paraschivo”. Fost elev al Școlii de pilotaj de la Tuzla, Mărgineanu este de câțiva ani coordonatorul momentelor artistice ale evenimentului „Aeromania”.

Reporter: Sondra Sandu ; Imagine: Zarif Armanbet