Aer retro, la țărm de mare în acest sfârșit de săptămână!

O plimbare obișnuită cu mașina s-a transformat într-o adevărată călătorie în timp, la bordul unor bijuterii pe patru roți. Cum s-au încadrat mașinile de epocă în decorul tomnatic de la Constanța, vedeți în materialul următor.

Parada mașinilor de epocă a devenit deja o traditie în orașul de la malul mării, mai ales că localnicii și turiștii care se află aici au avut ocazia să asiste la un eveniment exclusivist care nu se petrece în multe orașe din țară.

Unele dintre cele mai luxoase modele fabricate vreodată au putut fi admirate de amatorii mașinilor de epocă. O pasiune care nu-i costă nimic pe privitori, însă atunci cînd vorbim despre posesorii unor astfel de bijuterii, lucrurile capată o cu totul altă perspectivă. Cei mai mulți dintre colecționari ajung să scoată din buzunar chiar și zeci de mii de euro pentru întreținerea automobilelor.

Achiziționarea și întreținerea unei mașini de epocă poate fi considerată un hobby extravagant de unii colecționari, însă nu și de afaceristul constănțean Gabriel Bălan. Proprietar a cinci bijuterii pe două roți este nelipsit de astfel de expoziții în aer liber și ne-a dezvăluit că intenționează să participe la o cursă de anduranță între Londra și Brighton cu cea mai veche mașină pe care o deține , un automobil fabricat in anul 1904.

Manifestarea “Retro Parada Toamnei” este inclusă în programul anual al Retromobil Club România şi reprezintă ultima etapa din calendarul competiţional 2015.

Reporter: Camer Nita ; Imagine: Sorin Hulubei