Adunarea Generală a AOR s-a desfășurat la București

În cadrul ședinței Adunării Generale a Asociației Orașelor din România, primarul localităţii Năvodari Nicolae Matei, care este și președintele AOR, a declarat că, împreună cu ministerul Dezvoltării, s-a decis ca 100 de orașe membre AOR să fie ajutate să-și elaboreze strategii de dezvoltare urbană.

Tot în cadrul ședinței, secretarul de stat Sevil Şaideh a declarat că prioritate au fondurile europene aferente dezvoltării infrastructurii de canalizare și apă. De asemenea, Marian Oprișan, președintele Uniunii Naționale a Consiliilor Judetene din România a propus înființarea Federației Autorităților Locale din România, cu scopul de a exista o solidaritate în apărarea intereselor comune în fața Guvernului. Nu în ultimul rând, primarul oraşului Năvodari, Nicolae Matei, l-a rugat pe Oprișan să-i transmită premierului Ponta că “românii nu au nevoie de sânge pe pereți”, dorind ca Victor Ponta să fie mai puțin procuror și mai mult prim-ministru. La Adunare a participat ca invitată și avocata Simona Sârbu, care a oferit consultanță primarilor cu privire la mult mediatizata lege ANI.

La sfârșitul întrunirii, președintele AOR, Nicolae Matei a acordat distincții celor mai activi primari, care au fost răsplătiți pentru efortul lor în dezvoltarea comunităților pe care le reprezintă.

Redactor: Raluca Damian