Adrian Năstase în atenţia CSM

Membrii Consiliului Superior al Magistraturii au lansat acuzaţii la adresa avocaţilor fostului premier. Mai mult decât atât, situația în care se află Adrian Năstase, aceea de condamnat l-ar putea costa statutul de lider PSD, şi calitatea de membru al partidului pe care l-a condus. De asemenea, procurorii au început urmărirea penală faţă de medicul Şerban Brădişteanu şi cei trei poliţişti pentru infracţiunea de favorizare a infractorului .

Judecătorii CSM au fost Fermi în declarații. Poziţia ministrului Justiţiei, Titus Corlăţean, este însă una rezervată.

Codruţa Kovesi a precizat că poliţiştii îşi vor pierde avizul dacă se va constata că nu s-au respectat procedurile în aplicarea hotărârii judecătoreşi în cazul lui Adrian Năstase. Pe de altă parte, avocaţii fostului premier spun că singura instituţie care îi poate sancţiona este Baroul Bucureşti.

Între timp, cazul Năstase a luat o altă turnură. Şerban Brădişteanu, medicul care s-a ocupat de Adrian Năstase când a ajuns rănit la spital, este pus sub acuzare de către procurorii DNA. La fel şi cei trei poliţişti de la Poliţia Capitalei care s-au ocupat de punerea în aplicare a mandatului de executare în cazul fostului premier.

În altă ordine de idei, situația în care se află Adrian Năstase l-ar putea costa funcțiile pe care le are în PSD. Potrivit Statutului PSD, nu pot face parte din partid persoanele cărora le este interzisă prin hotărâre judecătorească exercitarea drepturilor politice sau cetăţeneşti.

ARTICOLUL 23

Nu pot fi membri ai Partidului Social Democrat:

b) persoanele cărora le este interzisă, prin hotărâre judecătorească definitivă, exercitarea drepturilor politice sau cetăţeneşti sau, prin Constituţie sau lege, le este interzisă asocierea politică

d) persoanele compromise moral şi politic;

ARTICOLUL 27

(3) Radierea se face în situaţia în care se constată că, ulterior dobândirii calităţii de membru de partid, persoana se află într-una din situaţiile de incompatibilitate prevăzute la Art. 23, precum şi în caz de deces.

Pentru mai multe detalii si imagini video va rugam urmariti jurnalul Litoral TV

Redactor: Doina Sirbu