Adormirea Maicii Domnului

În scrierile religioase se spune că Maica Domnului a fost anunțată de un înger de moartea ei. Apostolii aflaţi în acel moment în zone diferite ale lumii au fost aduşi pe nori pentru a fi prezenţi la acest eveniment. În momentul venirii Apostolului Toma, după trei zile de la trecerea în neființă, acesta a cerut să fie deschis mormântul pentru a putea săruta mâinile Născătoarei, dar mormântul era gol. De atunci, Părinții Bisercii spun că Fecioara Maria a fost înviată de Fiul Său şi luată cu trupul în Împărăţa Cerurilor.

Năvodărenii cunosc importanța aceștei zilei. Așa că încă de la primele orele ale dimineții credincioșii și-au îndreptat pașii către Biserică.

Deși nu va purta numele sfânt de Marian sau Marin, micuțul din imagini, a venit însoțit de părinți și nași tocmai din Paris, pentru a se boteza la Biserica Sfântă din Năvodari.

Sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului este considerată şi sărbătoarea care desparte lunile de vară de cele de iarnă. În România, peste 2,2 milioane de români îşi serbează onomastica dintre care peste un milion sunt femei şi peste 400 de mii bărbaţi.

Reporter: Denisa Stoenescu ; Imagine: George Dima / Andrei Seleverdeanu