Adolescenți atacați de urs

Caz halucinant la Bârlad. Doi adolescenţi au fost atacaţi de urs la Grădina Zoologică, după ce au sărit gardul de protectie și s-au dus lângă cuşca animalului pentru a face un selfie. Tinerii au ajuns la Spitalul din Barlad unde au fost internaţi de urgenţă.

Un incident grav a avut loc duminică după amiază la Grădina Zoologică din Bârlad. O tânără de 17 ani din localitatea vasluiană Vinderei şi prietenul acesteia, un tânăr din judeţul Suceava, au fost muşcaţi de un urs. Tânăra a fost prima care a sărit gardul de protecţie şi s-a dus langa cuşca ursului, dornică de un selfie cu animalul sălbatic. În momentul în care încerca să se fotografieze animalul a sărit brusc şi a muşcat-o, printre gratii, de picior.  Alertat de ţipetele fetei, prietenul acesteia a sărit şi peste gardul de protecţie pentru a scoate fata, însă a fost şi el atacat de urs. Ambii au fost transportaţi la Spitalul din Barlad, tânăra a fost internata la chirurgie, iar prietenul acesteia a primit îngrijiri medicale în sectia de boli infectioase.

“Din pacate, nu se respectă recomandarile de pe panourile avertizoare, care menţioneaza că este foarte periculos sa te apropii de voliere si sa treci gardul de protectie. Acesta sunt animale salbatice si sunt imprevizibile. Nu este primul caz, chiar acum câteva săptămâni, o mamică inconştientă a vrut să facă fotografii copilului de 3 ani. A mers la urs şi a lipit copilul de voliera, iar ursul s-a repezit la cel mic, dar, din fericire, i-a smult doar ghetuţa”, a declarat  Adrian Carabat, director Grădina Zoologică Bârlad.

Reporter: Cristina Niță