Admiterea la facultate, un succes (VIDEO)

Sesiunea de admitere la facultăţile Univeresității Ovidius din Constanţa este considerată de conducere un adevărat success. Şi asta în condiţiile in care examenul de bacalaureat a fost un dezastru.

În sesiunea de admitere de anul acesta, față de cea din 2011, a crescut cu 52,38% numărul de candidați înmatriculați la Facultatea de Fizică, Chimie, Electronică și Tehnologia Petrolului, cu 16,10% la Facultatea de Psihologie și Științe ale Educației, cu 13,46 % la Facultatea de Științe ale Naturii și Științe Agricole. Pe de altă parte, față de sesiunea de admitere de anul trecut, a scăzut numărul celor care au optat pentru Facultatea de Drept cu 28,02 procente. Un interes scăzut a fost şi pentru Matematică – Informatică şi Facultatea de Arte. Printre specializările cu cei mai puțini candidați înmatriculați se numără Fizică, Sociologie, Poliție locală. Pentru sesiunea din septembrie conducerea preconizează că se vor înscrie alte câteva sute de elevi, îndeosei din rîndul celor care nu au promovat prima sesiune a examenului.

În intervalul 10-16 septembrie se vor face înscrierile la facultăţile care au probă de concurs, iar între 10 şi 18 septembrie, la facultăţile care au concurs pe bază de dosar. Între 17 şi 18 septembrie se vor susţine probele de concurs, urmând ca în perioada 19-20 septembrie să se afişeze rezultatele.

Reporter: Camer Negip ; Imagine: Matei Ghioc