Admitere la Universitatea Ovidius cu DNA–ul la usa

Dănuţ Tiberius Epure a fost adus, marţi dimineaţă, de procurorii DNA Bucureşti de la propria locuinţă la Rectoratul Universităţii Ovidius. Biroul îi fusese deja sigilat de anchetatori şi desigilat în prezenţa rectorului. Procurorii spun că, în schimbul grilelor de la admiterea la Facultatea de Medicină, Epure trebuia să strângă de la candidaţi 10.000 de euro, dintre care 4.500 de euro îi primise deja. Banii au fost găsiţi asupra lui Dănuţ Tiberius Epure. Singura persoană din cadrul instituţiei de învăţământ chemată de procurori în biroul rectorului în timpul audierilor a fost Gabriela Stanciu, prorectorul universităţii de stat din Constanţa, anchetată și ea pentru luare de mită. Examenul de Admitere la Facultatea de Medicină din cadrul Universității ”Ovidius” din Constanţa a avut loc joia trecută, pe 25 iulie, iar rezultatele s-au afişat în aceeaşi zi. După ore întregi în care a fost anchetat în biroul său din cadrul Universității, rectorul a fost reţinut şi dus la sediul DNA din Bucureşti.’

„În cursul lunii iulie 2013, învinuitul Epure Tiberius-Dănuț a pretins, atât direct cât și prin intermediar, de la două persoane, suma totală de 9.000 de euro pentru a pune la dispoziția unor candidați la examenul de admitere la Facultatea de Farmacie subiectele la disciplinele de concurs. Din banii pretinși în luna iulie 2013, învinuitul a primit suma de 4.000 de euro, după care a remis unuia dintre candidați subiectele și rezolvările acestora la disciplinele biologie și chimie.”

Procurorii spun, totodată, că în august 2012, rectorul ar fi primit suma de o mie de euro pentru a facilita admiterea unei persoane la Facultatea de Farmacie, pe un loc destinat cetăţenilor străini.

Reporter: Camer Negip ; Imagine: Victor Nita